Sinappinen tomaattipiirakka

Tässäpä oivallinen piirakka talven pimeitä iltoja sulostuttamaan.

Pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
2rkl Dijon-sinappia
1rkl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta (Emmental)
tomaatteja (kirsikka)
timjamia
suolaa
mustapippuria

Musiikki: Django Reinhardt - Djangology

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Nypi jauho voihin, lisää suola. Kun taikina on muruista, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina jauhojen avulla vuokaan (läpimitta noin 28cm). Pistele haarukalla ja esipaista n.10min.
Levitä pohjalle sinappi ja oliiviöljy. Ripottele juustoraastee pohjalle. Levitä tomaattiviipaleet (kirsikkatomaatin puolikkaat) ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista n.30min. tai kunnes taikinan reunus on kullanruskea.

Tätä piirakkaa voisin syödä loputtomiin! Sinappi ja tomaatti ovat vastustamattomia yhdessä. Jos et ole tottunut Dijon-sinapin tujakkuuteen, voit aluksi tehdä piirakan vähemmällä sinapilla, jottei tule järkytyksenä.

En ehtinyt edes ottaa kuvia valmiista piirakasta, kun se jo katosi parempiin suihin.





































French Tomato Mustard Pie is one of my all time favorites.You can find one recipe for it here.

2 kommenttia:

  1. Ei joulua ilman Maillen Dijonia!
    Taidan kokeilla tuota piirakkaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Anna, kannattaa kokeilla! Ja jos pidät Dijon sinapista, niin sinuna pistäisin reilut kaksi ruokalusikallista sinappia piiraaseen. Ainakin itse teen aina niin, jos en ole kutsunut syömään ketään Dijon-ensikertalaista.

    VastaaPoista