Syntymäpäivä

Viime viikonloppuna minulla oli syntymäpäiväjuhlat. Paikalla oli rakkaita ystäviä ja perhettä. Tunnelma oli kerrassaan oivallinen. Täytin 30 vuotta. Ilmeisesti minulla pitäisi nyt olla jonkin sortin kriisi, mutta ainakaan vielä se ei ole iskenyt. Oikeastaan en tunne olevani oikein minkään ikäinen. Olen vaan Anna. Anna, jolta kaupantäti kysyi notta "Ookkossää jo 18?", ostaessani raaputusarpaa viime viikolla.

Tarjoiluna juhlissani oli mm. Mangosuklaa Charlotta-kakku ja Domino-Popseja. Lisäksi ihana ystäväni Marjatta teki vaaleanpunaisia ja vihreitä Macaroneja, jotka olivat aivan suussa sulavia ja mahdottoman kauniita. Turkanen, etten niistä tajunnut kuvaa ottamaan juhlatohinoiden keskellä. Kuvat kakusta ja popseista ovat kyllä kamalan kehnoja. Ei ollut juurikaan aikaa kuvailuun, kun oli kiire nauttia seurasta ja juhlatunnelmasta.


































Annan Mangosuklaa Charlotta:

Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoa
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:
1tlk mangoviipaleita liemessä
1 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua


Charlottan täyte:
1tlk mangoviipaleita liemessä
200g maustamatonta tuorejuustoa
3-4dl kermaa
reilusti vaniljasokeria
appelsiini-magomehua
7 liivatelehteä

Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 6 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Kostuta torttupohjaa appelsiini-magomehulla.
Valuta mangoviipaleet ja kuutioi ne. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mangot, sokerit ja sitruunamehu keskenään.
Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi.
Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin pari

Charlotta-osuus:

Vuoraa noin 2 litrainen kulho elmukelmulla. Viipaloi kääretorttu n. sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne vuorattuun kulhoon vieri viereen.
Tee täyte; Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja pilkotut mangot.
Kuumenna noin desi appelsiini-mangomehua kiehuvaksi. Ota liivatelehdet vedestä ja purista niistä vesi huolella. Lisää liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita nopeasti. Kaada mehu kakumassaan ja sekoita hyvin.
Kaada täyte astiaan kääretorttupalojen päälle, täyteen asti. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.


 

















 Domino-Pops:
1 pkt Domino-keksejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100g vadelma-valkosuklaa (Pirkka luomu)
100g Fazerin sinistä
nonparelleja koristeluun
n. 25 tikkua (koristelin grillitikkujen puolikkaita washi-teipeillä)

Erottele kekseistä vaalea sisus erilliseen kulhoon. Hienonna tummat keksit muruksi tehosekoittimessa.
Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin. Tuloksena pitäisi olla jäykähköä taikinaa, joka on muotoiltavaa ja pysyy hyvin kasassa.
Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi (Minulle tuli kiire ja pidin näitä noin tunnin jääkaapissa ja 20min. pakastimessa).
Sulata suklaita mikrossa tai vesihauteessa (Fazerin sininen oli hieman haasteellista ja itseltäni osa paloi aika pahoin pohjaan mikrossa sulattaessa...)
Kasta tikkaritikun pää ensin suklaasulaan ja työnnä keksipalloon.
Pyörittele palloja sulassa suklaassa niin, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. (Itse kastoin ensin pallon osittain vadelmaiseen suklaaseen antamaan makua ja sitten kokonaan maitosuklaaseen).
Koristele nonparelleilla. Nosta tikkarit jähmettymään. Säilytä kakkutikkarit viileässä.

-

Last week I had the most wonderful birthday party at my home. We had a blast! I am now thirty-years-old. It's weird. I feel more like fifteen or eighty-years-old but not thirty. I made the weird looking cake and some cake pops. The pictures of the cakes are awful 'cause I had no time to take photos. I only had time to enjoy the night with my friends!

Korvien lämmikettä

Tukka nutturalla on pipo monasti hieman hankala vaihtoehto. Korvani ovat kuitenkin vallan herkät kylmyydelle, enkä siedä tuulta korvissa laisinkaan. Ratkaisu pulmaan löytyi täältä.

Rusettipanta syntyi käden käänteessä. Colourme-blogin ohjeet ovat oivalliset. Saattanen tehdä tällaisia vielä muissakin väreissä.







New Blog Love



Sain ihka ensimmäisen tunnustuksen! Herttinen sentään, kun tuntuukin mukavaiselta. Tunnustuksen sain ihastuttavalta Satuselta, joka kirjoittaa herttaista blogia elämästään piskuisen Pulmun kanssa. Pulmu on valloittavan suloinen pieni koiruus. Satun blogin; Paljon pulinaa Pulmusta löydät tästä. Kiitos Satunen!

Tämän tunnustuksen tarkoitus on saada huomiota suhteellisen uusille blogeille, joilla on alle 200 lukijaa.
Tässä säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
2. Valitse 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen antavat sen eteenpäin.
Itse haluaisin antaa tunnustuksen seuraaville blogeille:
Melukylän talo ,koska minäkin rakastan räsymattoja ja vanhoja kalusteita. Tässä blogissa on valloittavan kauniit värit ja hyviä kuvia, jotka inspiroivat.

Pikkukauris on kaunis blogi, jossa kuvat ovat upeita ja tunnelma aito.

Pari ovea on mukava sisustusblogi, jossa aika ajoin vilahtelee hauskoja tuunaus, DIY ja näpertelyjuttuja.

Melkein kuin uusi on blogi täynnä inspiroivia ohjeita erilaisiin tuunailuihin, käsitöihin, leipomuksiin ja näpertelyihin. 

Koukusta koukkuun on melko tuore blogi, joka vaikuttaa DIY-jutuillaan varsin lupaavalta.

Ja pitää vielä mainita, että en osaa juurikaan käyttää tätä turkasen Bloggeria ja ylipäätänsä blogimaailma on itselleni kovin uusi. Siksi en nyt voi laittaa päätäni pantiksi siitä, tuliko tunnustukset annettua sellaisille blogeille joilla on alle 200 lukijaa. Ainakin alle 200 tilaajaa näillä pitäisi olla. Ehkä. Kai. Vissiin. Pahoittelen jos tämä meni metsään.

Onnentytön aarteita

Hyvä Sylvi sentään! Minä olen oikea onnentyttö, tahi sitten Joulupukki oli tänä vuonna sitä mieltä, että olen ollut erityisen kiltti, sillä sain mitä ihanimpia lahjoja. Mieltymykseni lasiastioihin on mitä ilmeisemmin noteerattu, sillä pukinkontista löytyi hurmaavaa vanhaa Grapponiaa sekä uustuotanto-kastehelmeä. Ah! Lisäksi tontut toivat minulle ihastuttavat kettutyttö-lakanat (Marimekon Napakettu-kuosia), sekä svengaavia LP-levyjä ja muita ihanuuksia. Voi tätä onnen määrää!


































I must have been extremely nice this year, or at least Santa must think so. These are some of the lovely, wonderful, beautiful and spectacular Christmas gifts I got. What a lucky girl I am!

Joulun lahjoja osa 2

Ennen joulua kutimeni sauhusivat. Tässä otoksia joistain neulomistani lahjoista.

Valkoisista lapasista piti alunperin tulla sukat. Ohje oli Novitan sukkalehdestä. Aloitin työn turhan ohkaisilla puikoilla ja tiukalla käsialalla ja pian kävikin ilmi, etten saisi aikaan piirakkasukkia, vaan piirakkalapaset.

Säärystimet oli leppoisat kutoa, sillä tein ne päästäni rennolla otteella niin, että ne ovat eriparia. Neuloin ne suljettuna neuleena ja alun resorin jälkeen neuloin aina muutaman rivin nurjaa ja muutaman oikeaa neuletta, niin että muodostui epätasaisia "makkaroita". Koristeena napit, jotka bongasin Etsystä.

Rannekkeet tein ohkaisilla puikoilla helmineuleena. Pipot taasen suljettuna neuleena kaksi oikein- kaksi nurin -resoria. Kavennukset aloitin vasta, kun tekeleen pituus oli jo reilumpi, niin että taitos jäi tarpeeksi pitkäksi. Sukkien varsi on korinpohja-neuletta. Kantapää on ristiin vahvistettu ja kärjessä kapea nauhakavennus. 



































Mustasta lagasta neulottuja tekeleitä on hirmu hankala kuvata... Turkanen!









































Here are some of the Christmas gifts I knitted. The buttons I used for decoration are from Etsy.

Joulun lahjoja osa1.

Onnistuin tavoitteessani tänä jouluna ja tein kaikki lahjat itse. Olen yllättynyt, ettei minulle edes tullut hirmuista paniikkia ja stressiä lahjoja tehdessä. Päinvastoin, oli hermolepoa näperellä syksyn pimeinä iltoina rakkaita ihmisiä samalla miettien. Oli myös todella helpottavaa, ettei minun tarvinnut juurikaan mennä kaiken sen ihmispaljouden keskelle kauppoihin hikoilemaan.

Fredrikinkadulla Helsingissä sijaitsee oivallinen askartelutarvikkeiden kauppa Hobby Point, jossa törmäsin puisiin maatuska-aihioihin. Maalasin maatuskat ihanalle ystäväiselleni Marjatalle sekä suloiselle kummipojalleni Severille. Maaleina käytin pienoismalleille tarkoitettuja akryylimaaleja. Pinnalle sivelin vielä kiiltävän lakan, jotta värit eivät tuhraantuisi ja kuluisi.

Purnukat tein armaalle Tuutikkiselleni, joka kovasti ihasteli aiemmin syksyllä tekemiäni purkkeja




















































These are some of the Christmas gifts I made. I made all Christmas gifts by myself this year. It was great. I enjoyed a lot of making all these little DIY-projects. The best part was that I didn't need to go in the middle of the endless crowd inside all the stores. Instead I got to stay at home with Fedja the cat!